Fehér holló eredmény

A következő TELC vizsgaeredmény igen ritka.
Tökéletesen teljesít a receptív készségeket illetően (olvasott, hallott szöveg értése), valamint a beszédkészség vizsgarészen, ÉS a nyelvtani, szókincsbeli ismereteket mérő részes is sikerül kivívnia magának a győzelmet, de a vizsgázó annyira nem gyakorolta be az íráskészség feldatokat (jelen esetben a tipikus “telces leveleket”), hogy hihetetlen alacsony, mindössze 45-ből 3 pontot ért el. Ez 6%-os eredményt jelent.

Ez nem abból fakad, hogy nem tud németül. (!!!)

Ilyen szép eredményt a többi vizsgarészes elérni nem könnyű. A szóbeli produktív teljesítménye is azt mutatja, szép tudása van,

de egyszerűen nem készült az írásbelire, a levélírás feladatra.

Összességében nem gond ez, de mennyivel szebben mutatna az eredménye. Valamint az életben számos olyan eset van, amikor hivatalos e-mailt kell írnod, németül kell pályáznod, motivációs levelet írnod, esetleg panaszkodnod, vagy épp szeretnél információt kérni egy téged érdeklő termékről, szolgáltatásról.

Ezért ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt vizsgázni mész, GYAKOROLD be a mintatesztek, próbavizsgák segítségével a feladatokat, valamint hiánytalan tudásod legyen arról, hogy mi vár rád a vizsgán.
Ilyen eredmények végett állítottam össze az online elvégezhető, videóleckékből álló TELC LEVÉLÍRÓ tréningemet, hogy ne történhessen meg mindez. Nemcsak a levél felépítését mutatom meg, hanem azt is, mire figyelj, mit pontozunk, mik a tipikus hibák, mi az, ami miatt nem kapsz max. pontot a tartalomra, a videótréning végén pedig lehetőséged van beküldeni egy levelet, amit jelenleg is aktív magyarországi és nemzetközi TELC vizsgáztatóként értékelek, pontozok, tanácsokkal, ötletekkel látok el.
Menj biztosra, ne kockáztass! Jelentkezz most a világ bármelyik pontjáról elvégezhető 5 hetes online tréningre itt: https://lerndeutsch.eu/telctrening/