A siker TITKA: [a jó TERVEZÉS]

Közeleg a nagy vizsga, és még nem tudtál eleget tanulni? Vagy az érettségi anyaggal vagy lemaradva? Ha megfogadod a tanácsaimat, garantáltan jól megy majd a felkészülés a vizsgákra.

Hogy készítsd el a tervet a tanuláshoz?

✌️1. Jelöld be a vizsga napját! 
Egy naptárba vagy egy lapra írd fel a fontosabb vizsgadátumokat, illetve a lényeges napokat, időpontokat! Így teljesen átláthatod, hogy mikorra kell felkészülnöd, és könnyebben tudod majd beosztani az idődet. 

✌️2. Szerezz be egy jó naptárat!   
Érdemes venni egy naptárat, és ebbe írni a feladatokat, így ugyanis jóval könnyebb lesz feljegyezni és követni is a tervedet. Minden hétre oszd be a tananyagot, írd be, hogy mikor mit fogsz megtanulni. Ha valamit megtanultál, húzd ki, és a legfontosabb témaköröket emeld ki szövegkiemelővel!

✌️3. Mindent írj fel!
A beosztásból ne felejtsd ki az egyéb tevékenységeket sem. Ebédszünet, munka, egyéb elfoglaltságok. Ezek mind, mind időigényesek, vigyázz, hogy ne táblázd be túlságosan magad!
Tervezd meg a pihenőket is!

✌️4. Fontos, hogy mindig hagyj magadnak pihenőt, kis szüneteket. Ilyenkor mozgasd át magad, levegőzz vagy kapj be valami energiadús, serkentő édességet. 
A tanulást mindig gondosan tervezd meg, figyelj oda hogy a pihenésre is maradjon időd, hiszen az agyad így tud igazán dolgozni.

✌️5. A kis szünetekről se feledkezz meg! 
Tegyél az egészséged érdekében is. Hidd el, egy jó séta vagy egy finom gyümölcslé többet segít, mintha látástól vakulásig tanulnál.

✌️6. Ha közeleg egy vizsga, akkor néhány plusz órát foglalkozz az adott anyaggal vagy témával!

✌️7. Módosítsd a tervet, ha szükséges! Hetente ellenőrizd a beosztásodat, és ha szükséges, módosíts rajta! Minden hónap elején készítsd el a tervet a következő hónapra, így biztos lehetsz abban, hogy nem fogod elfelejteni, és nem a hétköznapi teendőid közepén kell kapkodnod. Ez egy finomhangolás. Amikor a nagy céljaidat bontod le kisebb alcélokra. 

A legfontosabb, hogy ne pánikolj, hiszen ha tudatosan készülsz, akkor nagy baj már nem lehet. 🙂 

Ha szeretnéd, hogy vizsga előtt felmérjem a tudásod, hogy jelenleg milyen szinten vagy, PRÓBAVIZSGÁZZ velem!

JELENTKEZZ még ma, hogy ne éles helyzetben érjen meglepetés, hanem biztos tudással lépj be a vizsgaterembe!