T▪️É▪️V▪️H▪️I▪️T▪️E▪️K a németeddel kapcsolatban

A legtöbbet hallott ostobaságokkal szemben összegyűjtöttem 4 tévhitet,

ami full feleslegesen van a fejedben, és talán el is veszi a fókuszt a saját eredményességedről, és kevésbé leszel miattuk motivált:

1️⃣Mások sokkal jobban haladnak, mint én.

NEM HASONLÍTGATJUK MAGUNKAT. TÖK FELESLEGES. MAGADHOZ HASONLÍTSD A TUDÁSOD, A SZORGALMAD, NE MÁSOKHOZ. AZZAL NEM LESZEL ELŐRÉBB!

2️⃣Nem tudok hibátlanul beszélni.

SENKI SEM. ÉS LEHET, HOGY MOST LELOMBOZLAK, DE MAGYARUL SEM BESZÉLSZ, BESZÉLÜNK HIBÁTLANUL. SAJNA-BAJNA. DE EZ ÉPP ÍGY VAN JÓL, MERT NEM EGY TUDOMÁNYOS KONFERENCIÁRA KÉSZÜLSZ (BÁR OTT SEM BESZÉLNEK “HIBÁTLANUL”), HANEM AZ ÉLETRE TANULSZ, AHOL TÖK NORMÁLIS, HA VALAMI HELYTELEN, DE MÉG ÉRTHETŐ. DE A NYELVVIZSGÁKON SE VÉLETLEN, HOGY NEM 90-100%, HANEM “CSAK” 60% KELL A SIKERHEZ.

3️⃣Még annyi mindent meg kell tanulnom.

NEM HAJT A TATÁR. EZT A KAPKODÁST, A TEGNAPRA KELLETT VOLNA MEGTANULNOM NÉMETÜL DOLGOT ANNYIRA SOKSZOR LÁTOM, HALLOM A FELNŐTT NYELVTANULÓKNÁL. CSAK SAJNOS A NYELVTANULÁS NEM OLYAN DOLOG, AMIT EGYIK NAPRÓL A MÁSIKRA EL TUDSZ SAJÁTÍTANI. ITT KELL A BEFEKTETETT IDŐ, PÉNZ, ENERGIA, MOTIVÁCIÓ. ÉS CSAKIS HOSSZÚTÁVON SZABAD GONDOLKOZNOD.

4️⃣Sose tanulok meg németül.

MIT JELENT, HOGY MEGTANULNI? ELÁRULOD? MERT LEHET, HOGY MÁR MEG IS TANULTÁL. JÓMAGAM MÉG NEM TANULTAM MEG NÉMETÜL, HISZEN MINDIG VAN HOVA FEJLŐDNI, NEM VÉLETLENÜL OLVASOK NÉMET KÖNYVEKET, NÉZEK FILMEKET, ILLETVE RENDSZERESEN JÁROK TOVÁBBKÉPZÉSEKRE, FEJLESZTEM MAGAM. DE SIMÁN ELKÉPZELHETŐ, HOGY TE MÁR MEGTANULTÁL NÉMETÜL, ÉN MEG MÉG NEM. EZ CÉLTÓL FÜGG: HOVA SZERETNÉL ELJUTNI? ELÉG, HA NEM ADNAK EL? TARZANDOJCS IS ELÉG LENNE MÁR? JÓ LENNE TUDNI BESZÉLNI? ESETLEG HELYESEN ÍRNI? NYELVVIZSGÁZNI? FELSŐFOKÚ NYELVVIZSGÁT TENNI? MERT CSAKIS ETTŐL FÜGG, HOGY “MEGTANULTÁL-E MÁR NÉMETÜL”. SEMMI ÉS SENKI MÁSTÓL.

❗️Látod, ezek a tévhitek csak félrevezetnek, leveszik a fókuszt arról, ami az egésznek a lényege lenne: tanulj, fejleszd magad, tegyél bele időt, energiát, pénzt, légy motivált, és folyamatosan lásd magad előtt, hogy mi a végcél. És akkor menni fog! (még szakadt nadrágban is ?)

#német #némettanulás #nyelvtanulás #németleckék #nyelvvizsga #németonline #onlinetanulás #némettanár #tanulás #németnyelv #nyelvvizsga #nyelvvizsga #nyelvtan #németnyelvtan #némettanár #nyelvtanár #zimmer #czimerzoli #online #vizsga #vizsgáztatóvagyok #czimerzoli