Ezeket a hibákat kerüld el! 

Mára hoztam néhány tipikus HIBÁT, pontosan nyolcat, melyet egy felnőtt nyelvtanuló elkövethet, és a legtöbb esetben el is követ. Nézzük meg, esetleg Te elköveted-e őket?

1. Nem csinálsz házit. Nem arról van szó, ha 1-2 alkalommal kimarad, elmarad, de ne legyen rendszeres, hogy nincs kész. CSAK ÍGY LEHET GYAKOROLNI egy új témát.

2. Nem mersz megszólalni, mert félsz, hogy hibázol. Senki nem úgy tanult meg beszélni, hogy nem hibázott. A nyelvet még hibásan is megéri beszélni!

3. Hetente csak 1-2 alkalommal ülsz le tanulni, ahelyett, hogy több alkalommal, akár rövidebb ciklusokban tanulnál.

4. Nem ismételsz rendszeresen – amit nem használsz, az el is kopik! Ezért kell a rendszeres ismétlés is.

5. Mi is volt a célod? Miért tanulsz németül? Néha emlékeztesd magad, főleg, ha nagyon kivagy, hogy mi is a célod. És nézd meg, ahhoz képest mit tudsz még beletenni.

6. Sietteted magad, a tanulást, a tanárod. “Sajnos” a nyelvtanulás maraton. Nem tudsz pár óra, pár hét, pár hónap alatt magabiztos nyelvtudásra szert tenni. Ez öregem egy olyan dolog, amit a mindennapjaidba kell beépítened és folyamatosan tréningezned magad.

7. Egyedül tanulsz. Nagyon nem jó. Nem tudod, hogy mit, hogyan tanulj. Sokkal több időbe, energiába és szorgalomba fog így kerülni a tanulásod, és persze visszajelzést sem kapsz így. Partnered se lesz a kommunikációhoz.

8. Nem használod, amit már megtanultál. Az egyik legfőbb hiba! Amint tudod, alkalmazd az új nyelvtant, szavakat, mondatokat, kifejezéseket. Nem baj, ha hibás, mindenki így kezdte!

Mi az, amit te is elkövetsz? Próbáltál már változtatni rajta? Még több tipp és tanulást segítő videót találsz tőlem a TikTokon is, katt: https://www.tiktok.com/@czimerzoli

Legyen szép napod! 🙂 Zoli, a Te némettanárod

#német #némettanulás #nyelvtanulás #németleckék #nyelvvizsga #németonline #onlinetanulás #némettanár #tanulás #németnyelv #nyelvvizsga #nyelvvizsga #nyelvtan #németnyelvtan #némettanár #nyelvtanár #zimmer #czimerzoli #online #vizsga #vizsgáztatóvagyok #czimerzoli