Ezt FONTOS TUDNOD!

Mi az, amit minden magántanulómmal kötelező módon átnézünk az elsők között?

NOS, nem más, mint ami nélkül nem tudsz kommunikálni, se szóban, se írásban, ami nélkül nem lesz érthető, amit mondasz, ami nélkül majd jól félreértenek, és ami nélkül eléggé tarzandojcs marad a németed.

Mi az, amit tök mindegy, hogy kezdő vagy, középhaladó, vagy már haladó,

de mégis RUTINSZERŰEN ismerned, tudnod, alkalmaznod kell?

?Lehet, hogy kevés még az a szószám, amit ismersz.

?Lehet szükséged lenne még szavak tanulására, hiszen ez egy kb. végeláthatatlan folyamat.

?Lehet jó lenne még megismerni pár fontosabb, a hétköznapi és a szakmai életedhez szükséges nyelvtani szerkezeteket.

De hiába ismersz 5000 szót, hiába tanultál már sokat a nyelvtanról, ha a mondatalkotásod meg kuka. ? Ha nem megfelel a mondatalkotásod, akkor szinte tök felesleges volt ennyit tanulni. Eddig.

Szóval, amit mindenképp átnézünk, az a mondatalkotás. Enélkül senkit nem engedek tovább. Az első 2-3 óra anyaga mindenképp ez. De lehet, hogy még a 10. órán is ezt fogjuk gyakorolni, ha nem tudod rutinszerűen alkalmazni, hogy miként lesz

kijelentő mondat, kiemelés, eldöntendő kérdés, kérdőszavas kérdés, tagadó mondat, két és több igés mondat, múlt idős mondat, jövő idejű mondat, két mondat összekapcsolása kötőszavakkal, mondatalkotás igekötős igékkel stb.

Tehát itt már nem arról van szó, hogy összedobálok pár szót. 🙂 És majd a Guadalupei Szűz megsegít?, hogy ne értsenek félre.

Amennyiben úgy érzed, nem vagy képben a mondatalkotással, azonnal kapd elő az eddigi könyveid, füzeted, ha azokban már összeírtad őket. Ha nem, akkor pedig ez a könyvem hamarabb fog rajtad segíteni, mint a Szűzanya: KATTINTS IDE ÉRTE.

Ha pedig nagyon nagy a gubanc, keress a KAPCSOLAT menüpontban! ?

#német #némettanulás #nyelvtanulás #németleckék #nyelvvizsga #németonline #onlinetanulás #némettanár #tanulás #németnyelv #nyelvvizsga #nyelvvizsga #nyelvtan #németnyelvtan #némettanár #nyelvtanár #zimmer #czimerzoli #online #vizsga #vizsgáztatóvagyok #czimerzoli