Mikor érem el a B1/ B2/ C1 szintet?

Szinte hetente kapok olyan e-mailt, amiben arra kérdeztek rá, mikor lesztek egy kívánt nyelvi szinten. Nos, ezt nehéz megmondani, de amit a KER ír, aszerint így néz ki a szitu:

A1 50-60 tanóra

A2 100-120 tanóra

B1 200-240 tanóra

B2 400-480 tanóra

C1 600-720 tanóra

C2 800-960 tanóra

Ez egy saccperkb. Semmi több. ?

Volt olyan magántanulóm, aki nevetve megcsinálta 100 óra alatt a B1 szintet (nem dolgozott, heti 4X2 órában tanultunk, mellette 4-5 órát napi szinten tanult még, és folyamatosan német filmeken kattogott). Így hamar, kb. 3 hónap alatt eljutott a B1 szintre.

Volt olyan is, akivel 4 évig tartott ugyanez. Nem ért rá, SOHA nem csinált házit, nehezebben fogta fel a grammatikát, nehezen ment a szótanulás, és mindig volt valami fontosabb, mint a német. Egyszer épp haza tartott Svájcból, amikor egy benzinkút mosdója mellett talált WIFI-t, és “ott” tartottuk az órát… Gondolhatod, milyen hatékonyan és erősen tudott rám koncentrálni a vonal másik végén ukrán vendégmunkásokkal trécselve.

Mi az, ami segít abban, hogy mielőbb elérd a célod?

✔️szintfelmérő, ami valós képet fest a jelenlegi tudásodról ✔️a saját tanulási stílusod ismerete (hogyan tanulsz a leghatékonyabban és viszonylag gyorsan) ✔️minél több órát tanárral tanulni ✔️ezt otthoni tanulással kiegészíteni ✔️nem néha, több órát tanulni, hanem gyakrabban kevesebbet (nem vasárnap délután beállítani a könyv feletti görnyedés rekordját, hanem heti 4X ___ percet tanulni) ✔️a tanulást kiegészíteni bármilyen készségfejlesztő technikával (német cikkek olvasása, könyvek, tv, filmek nézése, rádió, német nyelvű játékok, nyomkodós / kattintós dolgok stb.) ✔️megnézni, hogy vannak-e hiányosságaid kisebb szinteken és pótolni azokat ✔️többféle szótanulási technika kipróbálása, és ami bevált, azt alkalmazni❗️

Napestig írhatnám, hogy mi az, ami még segíti a hatékony és mielőbbi nyelvtanulást.

De hova is sietünk? Ácsi, bácsi!❗️Csak szólok, a nyelvtanulás SOHA nem ér véget, kivéve, ha bedobod a törölközőt.

MINDIG MINDENKINEK VAN HOVA FEJLŐDNIE. (Nekünk, nyelvtanároknak is!) És pont ez a jó benne!

Folyton azt hangsúlyozom, hogy BE KELL ÉPÍTENI A MINDENNAPJAITOKBA!

Mint azt, hogy eljártok edzeni, futni, sétálni, csavarogni, enni, dolgozni, tanulni stb… ? Tudtommal igen sokatok nem tervezi a hazaköltözést. Akkor meg? Hova is ez a nagy sietség, hölgyeim, uraim? ???? (rég használtam ennyi vacak emojit… ?)

Itt tudok Neked segíteni abban, hogy egy picit felpörgessük a tanulásod:

#német #némettanulás #nyelvtanulás #németleckék #nyelvvizsga #németonline #onlinetanulás #némettanár #tanulás #németnyelv #nyelvvizsga #nyelvvizsga #nyelvtan #németnyelvtan #némettanár #nyelvtanár #zimmer #czimerzoli #online #vizsga #vizsgáztatóvagyok #czimerzoli