Ezek a legnépszerűbb applikációk

A legnépszerűbb ingyenes program a Duolingo, de ezen kívül is van jó pár alkalmazás, ami hasznos lehet. Népszerű a busuu, ahol már 12 nyelv közül választhatunk. Könnyen lehet kapcsolatokat építeni, aktuális nyelvtanulási mániánk szerint ismerkedni, nyelvismeretünk szintjéről helyzetjelentéseket megfogalmazni.

Az Anki nem csak a nyelvtanulásban segít, de minden más, magolósabb tantárgyban is mankót nyújthat. Az Anki az „időközönkénti ismétlési hatáson” alapszik, melynek lényege, hogy kutatások szerint jobban rögzül egy dolog, ha hosszabb időszak alatt néhányszor ismételjük, mintsem rövid időszak alatt több ismétléssel. Az alkalmazás szókártyákkal segít nyelveket tanulni, és bizonyos időközönként újra megmutatja. Akinek nem jön be az Anki kinézete, az használja nyugodtan a Memrise-t, ami ugyanezen elven nyugszik.

A learninvisible.com egy magyar fejlesztésű applikáció, mely a rövidtávú memóriára hat. Láttok leírva egy új szót, meghallgatjátok, majd utána összevethetitek a saját kiejtésetekkel is. Ráadásul az ujjatokra is szükség lesz, ugyanis van olyan játék, amikor egy szónak csak egy-egy részét látjátok és nektek kell letörölni a „párát”. Jelenleg angol, német, spanyol, francia, olasz, finn szavakat tudunk az app-pal tanulni.

Sok színes, nyelvtanulós játékot találunk a Mindsnacks.com-ban is. A kivitelezés, a játékok gyors tempója talán picit elvonja a figyelmet a koncentrálástól, de lehet, hogy valakinek éppen erre van ráállva az agya.

Tizenegyféle nyelv elsajátítását segíti a Babbel nevű alkalmazás, amelyik androidos telefonokra és iPhone-okra egyaránt ingyen letölthető. A használatához először egy rövid regisztrációra lesz szükség, majd birtokba is vehetjük az appot, amely – a választott nyelvnek megfelelően – 2000-3000 szavas szótárt és interaktív gyakorlatokat kínál, így remek segítség lehet ahhoz, hogy egy picit gyakoroljuk a kiszemelt nyelvet. Az alkalmazás még a kiejtés elsajátításában is segít, ugyanis fel is olvassa a szavakat.

Neked melyik a kedvenced?

Forrás: eduline.hu