Esti mese – nem csak gyerekeknek

Egyszer volt, hol nem volt… volt egyszer egy 45 éves hölgy (Teri), akinek tele volt a nem létező töke is azzal, hogy 12 éve nem talál egy normális nyelvtanárt.

1. Mégsem járhatok Marikához, aki 40 éve diplomázott, nem fejleszti magát, nem jár továbbképzésre, aki még mindig azt gondolja, hogy csak tankönyvből lehet jól nyelvet tanítani… És a macskája mindig az ölembe ugrik, amikor ülünk a kis konyhájában, mert épp a férje bitorolja az irodának használt hálójukat.

2. A kezdő tanárok olcsók, de nincs tapasztalatuk, nem tudják pontosan, mi kell nekem ahhoz, hogy sikert érjek el a nyelvtanulásban. Már kipróbáltam nem egy „ezerötszázforintos” verziót. Nem jött be… Nagyon nem.

3. Online tréningek? Felejtős… Egyszer voltam egy ilyenen, szakadozott a net, nem értettem, hogy mit mond a tanár, túl sokan voltunk, másoknak többet magyarázott, én meg szétuntam a fejem is… Nekem kellett elnézést kérnem, hogy élek… vagyis hogy kérdezni merek. Soha többé online!

4. A Facebook állandóan bedobja ezt a Német Online Nyelvoktatást. Honnan tudja amúgy, hogy nyelvet akarok tanulni? Vagy egyáltalán azt, hogy a némettel szenvedek? Lehallgatnak? Látja, amit a szomszédasszonynak írok? Esetleg kihallgatják, amikor az uramnak panaszkodom a derdiedas miatt? Hm…

5. Nem tudom, hogy ez a Német Online Nyelvoktatás mit csinál, de egyfolytában ezt az oldalt dobja be: https://forms.gle/QFjRjX3akCtvWVdUA De ahogy látom, nem csak nekem tolja ezt a FB, mert több, mint 16.300 ember követi…

6. Megnéztem ezt a tréninget, mondjuk nem annyira rossz, mint gondoltam. Ha már a fele igaz, és mindezt tényleg ilyen árban… akkor még a hülyének is megéri kategória.

7. A https://lerndeutsch.eu/ oldalt átnéztem, aztán rájöttem, ezt valami Czímer Zoli csinálja. Remélem, nem valami vidéki kuruzsló. Lehet egyszer benézek egy online képzésére. Igazából elég közel van: ki se kell lépnem a házból, sőt, még a fotelemből se, és jópofiznom se kell másokkal, mint a személyes tréningek első körében….ki vagy, mit akarsz, miért vagy itt stb.

8. Több termékéről is láttam képet, egész ígéretes. Sőt, vannak videótréningjei, beszédfejlesztő anyagai, és egy halom cucc, ami az igen nehezen emészthető nyelvtant teszi nevetségesen egyszerűvé. Ezt már a youtube oldaláról lestem meg itt https://www.youtube.com/c/Cz%C3%ADmerZolt%C3%A1n/ , ahol már több, mint két millió megtekintés van. Hm… Ennek ha a felét ő maga nézte meg unalmában, még akkor is egész szép arány.

9. Foglaltam időpontot egy online képzésére, azonnal visszaigazolta, majd átutaltam a nyelvtani alapozó tréning díját, és pár nap múlva már ott voltam az online tréningen.

10. A tréning tényleg olyan volt, mint amit leírt: sziporkás bemutatkozás, intenzív, tempós haladás, érthető magyarázat, volt, amire háromszor kérdeztem vissza, és még akkor sem kapott be xanaxot… tök nyugis volt. Nem is értem, hogy bírta… Volt olyan, aki tök mást kérdezett, eltérve a témától, de még ez se zökkentette ki ezt a Zolit. Példamondatokkal, életszerű szitukkal tette érthetővé azt, amit 12 év alatt senki se tudott nekem megmagyarázni.

11. Aztán próbáltam kóstolgatni, hátha nem tud valamire ugyanilyen egyszerű, közérthető, konyhenyelven magyarázatot adni… Végre megfogom! – kacagott a májam. De nem. ? Ezt is el tudta magyarázni két félmondatban. Durva!

12. Folyamatosan adott kérdezési lehetőséget, nem az volt, hogy majd a végén, amikor már azt se tudom, hogy fiú vagy lány vagyok… Meg hogy egyáltalán milyen tréningen vagyok. Bárki, bármikor kérdezhetett. Ezt érted? Nem tudtuk kizökkenteni ezt a palit. Nagy franc! Igazi gizda pali (Csak ezt Gyuri meg ne tudja… ő még mindig azt hiszi, Marikához járok…).

13. Na gondoltam, nem adom fel. A tréning után egy héttel kb. írtam neki e-mailt, hogy ugyan válaszol-e még. Kértem egy kis plusz gyakorlatot. Hát küldött is. Mondtam is Gyurinak (a zuramnak), Te, ez reagál még most is, pedig már vége a tréningnek egy hete. Nagyon próbálkoztam, de ebbe a szolgáltatásba, amit kaptam tőle, nem tudtam belekötni. Elküldött mindent, amit ígért: videófelvétel a tréningről, letölthető PDF, tudásellenőrző teszt, tanúsítvány stb.

14. A tréning 39 euró volt, kb. 2 nyelvóra ára. Na most én olyan mennyiségű infót kaptam, amit évek óta nem kaptam meg egy tanártól sem. Nem is értem, miért. Hogy van ekkora különbség tanár és tanár között…

15. Gondoltam utalok neki 40 eurót, megajándékozom 1 euró jattal. De aztán mégsem, előre ugye a pincérnek sem adunk borravalót. Hát, ma már elmondhatom, ez a tréning a dupláját is megérte volna. Két hét múlva megyek ennek a folytatására, kíváncsian várom. ?

A mesém végére Teri megenyhült, rájött, hogy egy intenzív online tréning is lehet igen hatékony, s amit ígér a tréner, azt tényleg meg is kapja, és minőségi, jól használható infókhoz jut pár óra alatt is. És azt is, hogy ezentúl bátran megkereshet e-mailben bármilyen gondjával, bajával, biztosan lesz olyan komplett, instant segítségem, amivel többé már nem lesz olyan vészesen nehéz ez a fránya német nyelv.?

Ha Te is úgy gondolod, érdemes lenne rendbe tenni a német nyelv rendszerét a fejedben, jelentkezz a legfrissebb online tréningemre IDE KATTINTVA.